Select Page

GnK13L

 

Zalog_1

Stari znanci iz Zaloga so odprli letošnje Gledališče na Kontradi z domačo  aktualno komedijo Lahkokrilec. Škoda le, da je prvi dan že po tradiciji nekoliko skromneje obiskan (140 gledalcev).

 

 

Sl_Gradec

Koroški deželni teater  se je prvič predstavil na Kontradi in nas prijetno presenetil z odlično izvedbo komedije Heroj ljudskih množic, ob kateri je uživalo nekoliko številneše občinstvo (170).

 

 

globocak

Prvi vikend so zaključili domačini s Kambreškega. Žal pa so se morali predstaviti v Desklah, saj vreme ni dopuščalo igranja na prostem. Kljub temu je dinamično situacijsko komedijo Hrup za odrom prišlo pogledat okrog 150 gledalcev.

 

 

Kontrada

Gostitelji smo svojo Mandragolo priredili posebej za Kontrado; za sceno smo izrabili kar hiše na trgu, tako smo v avtentično okolje dodali le oder in vodnjak na njem. Zamisel je odlično uspela in nadušena je bila tudi publika, ki je napolnila Kontrado (okrog 240 gledalcev).

 

 

Bistrica

Gledališče 2B je sicer že gostovalo na Kontradi, a že kar daleč nazaj. Njihova Alma in ubrisanci se je scensko odlično umestila na Kontrado. Ob dobrih igralcih je bila, kjub  nekoliko zahtevnejši vsebine v primerjavi z ostalimi predstavami, dobro sprejeta pri publiki (170).

 

 

Bovec

Bovčani so Mišolovko morali odigrati v Desklah, saj je spet nagajalo vreme. Tudi tokrat se je zbralo dobrih 150 gledalcev, ki so lahko uživali ob popularni kriminalki, začinjeni z domačimi komičnimi vložki.

 

Gledališče na Kontradi 2013 ohranja tradicijo poletnih gledaliških večerov v prijetnem ambientu kanalske Kontrade in ob kvalitetnih predstavah amaterskih skupin. Nekoliko manj prijetna zadeva je le dejstvo, da smo letos imeli nekaj manj publike. Ali gre zgolj za slučaj, bomo lahko presodili naslednje leto.

Nasvidenje torej v Gledališču na Kontradi 2014.

 

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA