Select Page

Koroška 2005

V želji, da bi med tradicionalne dejavnosti našega društva uvrstili tudi letni izlet, smo tudi letos ponudili dvodnevno pohajkovanje v lastni organizaciji.
Tokrat smo za cilj postavili spoznavanje Koroške.

V soboto, 1. 10. 2005, smo se ob 6.30 odpravili iz Kanala po Soški dolini čez Predel v Avstrijo, kjer smo najprej obiskali cerkev Marija na Zilji, se za kratko ustavili ob Vrbskem jezeru in po malici nadaljevali pot do Gosposvetskega polja in vojvodskega prestola. Obiskali smo bližnji grad Visoka Ojstrica (Hochosterwitz) in nato še cerkev Gospe Svete. V poznih popoldanskih urah smo se sprehodili še po Celovcu in se nato odpravili čez mejo proti Dravogradu, kjer smo imeli rezervirano večerjo in nočitev.
V nedeljo, 2. 10. 2005, smo dopoldne obiskali Libeliče, kjer nas je domači vodič popeljal v cerkev in zraven stoječo kostnico, nato pa nam je razkazal še muzej kmečkega orodja in muzej o koroškem plebiscitu. Popoldne je sledila zabavna plovba s splavom po Dravi in odhod proti domu.

Izleta se je udeležila večina članov, saj so bili med 31 udeleženci le trije simpatizerji. V primerjavi z lanskim letom večja udeležba kaže, da se tudi ta društvena dejavnost uspešno razvija in nedvomno pozitivno učinkuje na razpoloženje in medsebojne odnose v društvu.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA