Select Page

Gradovi Ludvika Bavarskega 2008

Letošnji tradicionalni jesenski izlet smo raztegnili na tri dni. Kljub temu da smo torej startali že v petek 26. septembra ob 14.00, se nas je nabralo kar 35. Prvi dan smo prevozili pot do Innsbrucka, kjer smo si pred spanjem še utegnili ogledati stari del mesta, najbolj zagnani pa še kakšno pivnico in diskoteko.

Drugi dan dopoldne smo po kratkem postanku v mestecu Ettal (benediktinski samostan in cerkev) prispeli do bogato okrašenega dvorca Linderhof z zanimivo umetno podzemno jamo. Kosilo iz prtljažnika smo si privoščili kar na parkirišču pod najlepšim gradom Ludvika Bavarskega – Neuschwanstein. Sam ogled je zahteval kar nekaj napora (slabe pol ure hoje v hrib), lepota gradu pa je gotovo tega vredna. Pred večerom smo se ustavili še v vasici Wies, kjer stoji menda najlepša rokokojska cerkev v Nemčiji. Drugo noč smo prespali v Saulgrubu; nastanjeni smo bili po kmetijah, večerjo in vse, kar k njej pripada, pa smo imeli v vaški gostilni.

Tretji dan sta nas čakal še dva ogleda; v dopoldanskem času München, popoldne pa Bavarski Versailles, kot imenujejo Ludvikov dvorec na otoku Herreninsel na jezeru Chiemsee. Od tam nas je pot vodila le še domov, kamor smo prispeli okrog polnoči.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA