Select Page

Razstava Gledališko življenje v Kanalu

plakat

Letošnje Gledališče na Kontradi smo dopolnili še z drugimi dejavnostmi in tako vsaj malo obeležili 140-letnico kanalske čitalnice. Prav v ta namen smo postavili razstavo Gledališko življenje v Kanalu. Njen osnovni namen je bil predstaviti predvsem zadnji, s fotografijami opremljen del te zgodovine, kar pomeni, da smo zajeli predvsem čas po drugi svetovni vojni. Spotjo se je izkazalo,da smo z razstavo dosegli še več: zbrali in uredili smo material, ki se je že počasi izgubljal; spodbudili smo Kanalce, da so pobrskali po omarah in prinesli na plano marsikateri zanimiv podatek, zapis ali fotografijo; opozorili smo na bogato zgodovino gledališča v Kanalu, ki se začne že s čitalništvom (1868) in si gotovo zasluži resne strokovne obdelave – mogoče ob 150-letnici.

Naša razstava je imela nekako tri dele: najprej nekaj drobcev iz preteklosti (od ustanovitve čitalnice do njene stoletnice), drugi del je zajemal predstave (plakat, gledališki list, skupinska fotografija) zadnjega obdobja (1981 – 2007), tretji del pa smo oblikovali z zanimivejšimi rekviziti, ki so se v zadnjih letih nabrali v našem skladišču.

Otvoritev razstave 16. 8 2007 ob 20.00 je vodil v čitalniški maniri Radovan Pušnar, v programu pa so sodelovali harmonikaš Tonček, recitatorka Anka in pevski zbor Kazimir Nanut. Na otvoritvi se je nabralo blizu 70 ljudi in tudi v naslednjih desetih dnevih, kolikor je bila razstava odprta, se je zvrstilo kar lepo število obiskovalcev.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA