Select Page

logo_gnk2011

 

kontrada1kontrada2
Letošnjo prvo predstavo je, po spletu okoliščin, odigrala domača skupina. V prijetnem poletnem večeru se je publika (~ 200) prijetno zabavala ob (marsikomu domači) varianti delitve dediščine.

 

 

Skupina iz Dobrove je Črno komedijo, zaradi specifičnosti postavitve, odigrala v Kulturnem domu v Desklah. Selitev v dvorano praviloma pomeni osip gledalcev. Tam se jih je zbralo okrog 150, manjkajoči pa so zamudili prijetno in zanimivo komedijo.

 

 

Prvi del Gledališča na Kontradi 2011 je zaključila skupina iz Poljan z lahkotno komedijo, ki je nasmejala vseh 220 gledalcev, kolikor se jih je ta dan nabralo na Kontradi.

 

 

Velenjčani so nam ponudili nekoliko zahtevnejšo predstavo, ob kateri so gledalci (160), ki jim Hamlet ni domač, zamudili marsikateri komičen prizor.

 

 

Slabo vreme je Števerjance pregnalo pod streho v Deskle, kar pa jih ni oviralo, da ne bi občinstvo (170) navdušili z izvrstno in uravnoteženo igro.

 

 

Štandrež je s svojim renomejem in že tradicionalno dobrimi predstavami napolnil Kontrado. Uživali smo celo predstavo in tako v res dobrem razpoloženju zaključili letošnje srečanje.

 

 

Letošnje Gledališče na Kontradi je je publiki spet ponudilo šest kvalitetnih predstav, ki so bile vse dobro obiskane. Srečanje smo obarvali tudi s praznovanjem petnajstletnice rednega vsakoletnega uprizarjanja nove predstave. V ta namen smo v Gostišču Križnič pripravili fotografsko predstavitev vseh, ki so v teh petnajstih letih sodelovali pri oblikovanju predstav – čez 60 jih je bilo.

Zaključimo lahko, da je za nami še en uspel projekt Gledališkega društva Kontrada Kanal, ki ga je izpeljalo ob pomoči Občine Kanal ob Soči in prebivalcev Kontrade.
Nasvidenje v Gledališču na Kontradi 2012.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA