Select Page

Okrogla miza 2007

Kot uvod v Gledališče na Kontradi 2007 smo pripravili okroglo mizo o delovanju amaterskih gledaliških skupin; za prizorišče smo si izbrali prijeten ambient razstave Gledališko življenje v Kanalu v Gostišču Križnič.

Vabilu se je odzvalo kar lepo število društev oz. skupin: KUD Svoboda Zalog, PD Štandrež, KUD igralska skupina Drežnica, KD Svoboda Deskle, KPD Franc Zgonik Branik, Igralska amaterska skupina Neblo in AGD Kontrada Kanal.

Svoje poglede na problematiko ljubiteljskega gledališkega ustvarjanja pa so prišli predstavit tudi režiser Stane Leban in predstavnika JSKD Maja Jerman Bratec (vodja OI JSKD Nova Gorica) ter Matjaž Šmalc (samostojni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost).

Pomembnost dogodka so s svojo prisotnostjo potrdili župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi in predstavniki sedme sile (Radio Robin, Radio Koper, Primorske novice in TV Primorka).

Tako je torej v petek 17. 8. 2007 ob 17.00 sedelo za mizo 20 sogovornikov. Po uvodnih besedah predsednika AGD Kontrada Radovana Pušnarja je vodenje prevzel pobudnik tega srečanja Franc Krnel.

Pogovor bi se dalo razdeliti v dva sklopa: najprej so vse skupine predstavile svoje delo in izpostavile težave, s katerimi se srečujejo, v nadaljevanju pa je tekla beseda o medsebojnem povezovanju, boljši organiziranosti in vlogi JSKD.

Ob koncu sta bila sprejeta dva sklepa:

  1. Okroglo mizo o delovanju ljubiteljskih gledaliških skupin z določeno temo bo AGD Kontrada Kanal organiziral tudi v prihodnje ob začetku srečanja gledaliških skupin Gledališče na Kontradi.
  2. V skladu s 16. členom Zakona o Društvih (UL RS 61/2006) bomo ustanovili zvezo društev ljubiteljskih gledališč, v katero bomo povabili gledališke skupine iz Posočja in zamejstva.

Poleg tega velja poudariti, da je takšno srečanje tudi priložnost za medsebojno spodbujanje, moralno podpiranje, druženje in tesnejše sodelovanje.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA