Select Page

Benetke in slovenska Istra 2007

Tradicionalni izlet v jesenskem času nas je tokrat popeljal proti morju.

6. oktobra smo se v zgodnjih jutranjih urah (4.30) naložili na avtobus; letos prostora ni bilo na pretek, saj se nas je nabralo kar 36. Prvi cilj je bil Izola, kjer smo se vkrcali na katamaran Prince of Venice in odpluli v Benetke. Plovba je bila daljša od napovedane, tako da je bilo za ogled Benetk na razpolago le pet ur, nato pa spet (pre)dolga vožnja do Izole in potem do hotela v Simonovem zalivu. Ker smo bili pozni, smo samo razpakirali in odbrzeli v Pomjan, kjer so nas na kmečkem turizmu dobro naložili in napojili. Večer smo zaključili razmeroma hitro in miroljubno, saj je bil za nami dolg in naporen dan.

Drugi dan se je začel v Sečoveljskih solinah, kjer smo zvedeli marsikaj o življenju solinarjev, pa tudi o križih in težavah tistih, ki danes skrbijo za njihovo zapuščino. Nadaljevali smo v notranjost slovenske Istre. Pot nas je vodila skozi vasico Sveti Pavel, kjer smo se ustavili v Tonini hiši – lepo ohranjeni torklji. Nadaljevali smo v Krkavče in obiskali njihovo znamenitost: cerkev na naravni skali z domačim originalom – mežnarjem Pavletom. Skozi Koštabono, kjer smo občudovali dobro ohranjeno podobo istrske vasi, smo prispeli v Hrastovlje. Po ogledu znamenite hrastoveljske cerkve smo se čisto slučajno znašli sredi vaškega praznika – pokušnje novega vina – ki poteka po tamkajšnjih vaseh par nedelj pred martinovim. S težavo smo se ločili od prijetne družbe in odrinili proti domu.

Prav nič nezadovoljni nismo bili, ko smo v zgodnjih večernih urah na kanalskem placu raztovorili sebe in prtljago z avtobusa.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA