Select Page

 

Otvoritvena predstava Gledališča na Kontradi 2010 je pripadla skupini iz Zaloga, ki je z zabavno “družinsko” komedijo dobro ogrela publiko. V prijetnem poletnem večeru se je na Kontradi zbralo približno 180 gledalcev.

 

 

Tipična Cooneyeva komedija z mnogimi zamenjavami je kljub spodobni dolžini (ura in 50 min.) minila hitro. Ložani so jo odigrali v tempu, ki je zagrabil tudi publiko (200) in jo skozi vrsto zapletov pripeljal do srečnega konca.

 

 

Bovško predstavo sta krasila ljudskost in narečnost, kar so gledalci (~200) sprejeli še posenej prijazno. Če k temu prištejemo še vzdušje poletne Kontrade, lahko rečemo, da smo uživali v res prijetnem večeru.

 

 

Petkovo predstavo smo preventivno selili v Kulturni dom Deskle, kjer se je nabralo malo manj gledalcev (~150), ki pa so lahko uživali ob dobri predstavi, ki jo zaznamujejo značilni Partljičevi liki.

 

 

Gledalci Štandrež že dobro poznajo, zato se je tudi dvorana v Desklah, kamor nas je pregnal dež, napolnila z več kot 200 gledalci, ki so uživali ob znova dobri predstavi naših zamejcev.

 

 

Zaradi težav z zasedbo smo predstavo Dan oddiha prestavili na četrtek 26. 8. 2010. Ker smo o spremembi gledalce obvestili pravočasno, ni bilo zapletov in tudi publika se je nabrala v običajnem številu (~230).

 

 

Za začetek Gledališča na Kontradi 2010 (petek 20. 8.) smo tudi letos pripravili gledališki posvet v sodelovanju z JSKD Nova Gorica. Za temo smo izbrali Promoviranje kulturnega dogodka, o njej pa je spregovorila Sabina Volk, samostojna strokovna svetovalka JSKD.

Prav tako je bila, po že ustaljeni praksi, ves čas srečanja na ogled razstava. Letos je to bila razstava najboljših fotografij, ki so jih naši člani Marko Kacin, Barbara Fajdiga Perše in Borut Jurca posneli na naših predstavah ali na predstavah v okviru Gledališča na Kontradi.

Znova lahko ob koncu ugotovimo, da je Gledališče na Kontradi uspešen projekt, ki opazno zaznamuje kulturno življenje občanov kanalske občine. Zahvala gre v prvi vrsti prizadevnim čanom društva, pa tudi občini za podporo in prebivalcem Kontrade za pomoč in razumevanje.

Nasvidenje v Gledališču na Kontradi 2011!

 

 

 

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA