Select Page

Budimpešta 2006

Jesenski čas je čas za društveni izlet. Tokrat smo si za cilj izbrali Budimpešto.
Na pot smo se odpravili 30. septembra v zgodnjih jutranjih urah (ob 1.00). Dobrih 9 ur dolgo vožnjo smo kar dobro prestali, saj nas je bilo le 25, na voljo pa smo imeli ta velik avtobus.

Srečanje z Budimpešto smo začeli na Citadeli s panoramskim ogledom mesta, sledil je avtobusni ogled Pešte, pobliže pa smo si ogledali Trg herojev, cerkev Sv. Štefana, ulico Vaci, …

Po namestitvi v hotelu smo v večernih urah obiskali čardo, kjer smo ob madžarski glasbi in plesu poskusili tipično madžarsko hrano.

Drugi dan je bil namenjen najprej Budimu: ogledali smo si Kraljevo palačo, Matjaževo cerkev, Ribiško trdnjavo in uživali razgled na Donavo, njene mostove in Pešto.

V popoldanskih urah smo se že usmerili proti domu. Na poti smo se ustavili ob Blatnem jezeru (polotok Tihany) in v termalnem zdravilišču Heviz.

Na placu v Kanalu smo se poslovili natanko po 48 urah prijetnega druženja. Ob nedvomno zanimivih ogledih je namreč enako pomembno tudi prijetno vzdušje, h kateremu so še posebej pripomogli: vodič Tomaž, ekonom Sime, ki je skrbel, da smo kar naprej žrli, in vsi ostali, ki so s takšno ali drugačno malenkostjo dokazovali, da so z veseljem član našega društva.

Kontakt

Gledališko društvo Kontrada Kanal
p.p. 25
5213 Kanal

tel.: 031 407 226

e-naslov:
agd@drustvo-kontrada.si

 

 

OBČINA